Peregrine Falcons de Mortel

(Only in Dutch available) De slechtvalken die al jaren vertoeven op de Alticom toren in De Mortel waren in 2007 een grote inspiratiebron voor het album “Flying” (2014), voorheen “Peregrine Falcons” genoemd (2007). Het mannetje (Pa) is nog steeds van de partij, ga hierheen voor de webcam want ze zijn er weer.

Original album layout

Peregrine falcons album

In 2007 ben ik vanwege dit album geïnterviewd door Planet.nl

A Mothers Cry
Via het forum bracht Van Beek de andere slechtvalkvolgers op de hoogte van zijn muzikale productie. “De positieve reacties waren overdonderend”, vertelt hij. “Ik had niet verwacht dat het halve forum dezelfde gevoelens bij de muziek zou hebben als ik.” Zelf luistert hij niet te vaak naar het misschien wel meest indringende lied op de cd: A Mothers Cry. In dat nummer wordt stilgestaan bij het plotselinge vertrek van moeder slechtvalk. “Dat nummer raakt me”, vertelt Van Beek.

‘Onverwacht wonder’
Mooiste nummer van de cd vindt de keyboardspeler Unexpected Miracles. Dat nummer vertelt het verhaal na het vertrek van moeder. De Belgische indringster met de naam S2 lijkt aanvankelijk de dood voor de slechtvalkjongen te worden. Voer dat pa slechtvalk meeneemt voor zijn jongen wordt namelijk geregeld ingepikt door S2. Eén van de slechtvalkjongen overlijdt door voedseltekort. Korte tijd daarna verandert het gedrag van S2. Ze neemt de rol van moeder over en voert de twee overgebleven jongen. Deze zijn inmiddels sterk en hebben hun eerste vlieglessen al gehad.

Inspiratie
Als toetsenist laat Arnaud van Beek zich inspireren door de elektronische muziekgroepen Jean Michel Jarre, Vangelis en de Nederlandse band Nova. De cd genaamd “Flying” is ondermeer  te bestellen op bandcamp.

flying smalll